Aangeklede tuinbonen

Nee, denk nou niet dat we ze gaan eten ín hun groene lange jassen, nee, we
gaan ze versieren in de pan. We geven ze een eerste klas behandeling waardoor ze nóg heerlijker gaan smaken.

* Ruim 1 kilo tuinbonen in de schil
* Flinke sjalotAangeklede-tuinbonen
* 4 – 5 eetlepels tomaatstukjes in olie
* 1 flinke knoflookteen
* Olijfolie
* 1 bouillonblok of een eetlepel bouillonpoeder

Dop de bonen en was ze. Kook ze dan in een pan met water waarin wat zout,
ongeveer 8 minuten en giet ze af. Haal de kern uit de knoflookteen en snipper
hem heel fijn. Snij de gepelde sjalot in hele dunne schijfjes. Snij de
tomatenstukjes in reepjes, bewaar wat van de olie. Fruit nu sjalot en knoflook
in wat olijfolie en voeg er de bonen bij plus de tomaatstukjes en nog wat van de
olie van de tomaat. Laat dit met wat gemalen peper en zout nog enkele minuutjes zacht stoven.
Ze smaken heerlijk bij een mooi stukje vis en gebakken aardappeltjes, mmmmm, smakelijk!

 

Dit recept is 1818 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.