Appeltaart van ons mam

De taart is een zoete herinnering aan haar. Goed voor 8 heerlijke appelpunten!

* 150 gram boterAppeltaart-van-ons-mam
* 150 gram suiker
* 2 zakjes vanillesuiker
* 4 eieren
* 1/2 buisje citroenaroma
* 1 mespunt zout
* 200 gram bloem
* 5 theelepels backin
* 500-750 gram appels
* Ruim 1/2 ons rozijnen, als het kan gemengd
* Nóg twee eetlepels suiker
* Wat kaneelpoeder
* 3 eetlepels jam naar keuze
Hulpmiddelen:
Springvorm 26 cm en oven.

Voorbereiding: Oven 6 minuten heet voorverwarmen, dan oven stellen op 5 of 6, 30 minuten bakken. Voor mijn combi heteluchtoven betekent dat voorverwarmen 10 minuten op 180 graden, bakken 45 minuten op 180 graden. Springvorm 26 cm, inwrijven met boter en eventueel bestuiven met wat bloem, dit om aanplakken te voorkomen.

Bereidingswijze: Eerst de boter tot room roeren, dan lepel voor lepel de suiker en de vanillesuiker (gemengd) toevoegen. Dan een voor een de eieren, wat zout en citroenaroma. (ik gebruik ook eventueel een halve uitgeknepen citroen – smulmama). Dan de bloem met backin door een zeef met kleine hoeveelheden toevoegen. De appels in kleine brokjes snijden. Rozijnen wassen en met een theedoek afdrogen. Meng de rozijnen door de appelstukjes en doe er twee eetlepels suiker en wat kaneelpoeder doorheen. Tweederde van het deeg met een krabbertje op de bodem doen, dan de appelstukjes met rozijnen, dan weer een laagje deeg. Door de krabber nat te maken strijkt hij wat makkelijker uit. (deegkrabber)
Als hij uit de oven komt met warme jam bestrijken. Lauwwarm serveren is heerlijk, maar op kamertamperatuur ook!!! Je kunt er altijd nog poedersuiker overheen strooien of slagroom!

Dit recept is 3704 keer bekeken

One thought on “Appeltaart van ons mam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.