Ben’s gegrilde appelschijf

Nou, wat heerlijk zeg, dit toetje van Ben na een heerlijke BBQ! Lekker zoet en mét fruit. Kijk even hoeveel ruimte er nog is voor dit toetje, dan kun je het gemakkelijk verdubbelen.
Ik ga uit van een klein hapje, want na een heerlijke BBQ heb je meestal niet meer zoveel honger.

* 1 mooie zoetzure appel, mét schil, kern eruit; in 4 plakken overdwars snijden, elke plak ca 1,5 cm dik.
* Flinke scheut Grand Marnier
* Kaneelpoeder
* Suiker
* Kaneelijs, 4 bolletjes
* Slagroom

Marineer de schijven appel ongeveer 1 uurtje in de Grand Marnier. Meng het ietwat gesmolten ijs met enkele lepels slagroom en laat het weer opstijven in de diepvries. Droog de schijven appel en gril ze vlak voor het opdienen op de grill tot ze een mooi kleurtje krijgen maar niet superzacht worden!
Leg vlak voor het opdienen op elk bordje een schijf appel, daarop een bolletje ijs en maak het af met een mooie toef slagroom.
Smakelijk!

 

Dit recept is 2135 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.