Cannellinibonen salade

De inspiratie voor deze salade kwam bij me op toen ik in een Italiaanse
supermercato deze bonen in blik zag staan.  Het zijn vaak Griekse bonen, ze zijn echt heel groot en wit. Ik hoop dat ze ook in ons land te koop zijn, anders misschien gedroogd, dan kun je ze zelf eerst weken.

* 1 blikje witte Cannellinibonen uit blik 400 gramWitte-bonen-met-tomaat
* 2 eetl. rode wijnazijn
* 2 eetl. mooie olijfolie
* 1 eetl. Balsamico-azijn
* Halve rode ui heel fijngesneden in schijfjes
* 1 eetl. gehakte peterselie
* 6 tomatenstukjes op olie, fijngesneden
* Teentje knoflook , kern eruit en héél fijngesnipperd
* P/Z

Laat de bonen uitlekken en doe ze in een ruime schaal. Voeg de azijn en de olie toe. Dan de ui, de tomaat, de knoflook en de peterselie. Roer alles goed door elkaar en maak het af op smaak met wat peper en zout. Laat deze salade enkele uren in de koelkast staan voordat je hem opdient!

Je kunt de salade als voorgerecht opdienen op een bordje met enkele blaadjes sla eronder; Leg er dan wel een klein blikje tonijn in olie uit blik op. Maar het is ook heerlijk in een schaaltje als bijgerecht bij een barbecue. Buon appetito!

Dit recept is 6341 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.