Courgette lasagna

Dit originele Italiaanse gerecht (Parmigiana di Zucchine) is zó lekker als groentegerecht, echt om te smullen!!!! Je hebt er wel de oven bij nodig, maar het is ook in ons Nederland heel goed te maken!!

* 3 middelgrote courgettesCourgettelasagna1
* 400 gram tomatensaus (flesje of blik)
* Flinke teen knoflook
* Olijfolie
* Wat takjes verse basilicum
* Wat vers gehakte peterselie
* Kopje gemalen Parmezaanse kaas
* Wat bouillonpoeder
* Peper en zout

Plet de knoflookteen, haal de schil eraf en de kern eruit en fruit hem zacht
geel in een platte pan met olijfolie. Giet hierbij de tomatensaus en breng het
op smaak met peper en zout, de peterselie en wat bouillonpoeder. Laat dit 30 minuten zacht pruttelen.Courgettelasagna2
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de courgettes, haal de
uiteinden eraf en snij ze overlangs in ca 1 cm dikke plakken. Zet de grillpan op
het vuur en grill de plakken in heel weinig olie met een beetje peper en zout.
Neem een kleine vierkante ovenschaal van ca 22 x 22 cm en leg onderin een dun laagje tomatensaus, dan een laagje courgettes, weer tomatensaus, courgettes en tenslotte nog de rest van de tomatensaus. Bedek tenslotte alles met de Parmezaanse kaas en zet de schaal ca 30 minuutjes in de hete oven (180 graden).
Heerlijk, mmmmm …..

 

Dit recept is 1830 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.