Courgettes op olie

Stukjes courgette die enige tijd in olijfolie hebben gestaan smaken heerlijk als hapje bij een schaal met antipasti. Het is eigenlijk vrij gemakkelijk te maken en goed te bewaren. Probeer het maar eens.

* Courgettes Courgettes-op-olie
* Knoflook, pit eruit, in plakjes gesneden
* Vers gesneden peterselie
* Olijfolie
* Schone glazen potten met schroefdeksel
* Hoeveelheden zijn afhankelijk van het aantal courgettes dat je hebt en de potten waar ze ingaan.

Was de courgettes en snij ze in grove stukken. Kook ze 3 minuutjes in witte wijnazijn en laat ze snel afkoelen. Doe in elke pot wat fijngesneden peterselie en knoflook, laagje courgettestukjes en weer peterselie en knoflook. Meerdere laagjes zijn mogelijk, naar eigen smaak en keuze. Als de pot vol is vul je hem op met olijfolie. Heel goed afsluiten en koel wegzetten. Na 2 maanden kun je dit gaan eten en je kunt de potten 1 jaar goed houden.

Deze stukjes zijn lekker in combinatie met stukjes pecorino (Italiaanse geitenkaas) en mooie rijpe vijgen.

Dit recept is 6076 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.