Couscous van Hellen

Je hebt couscous en je hebt couscous. Deze van mijn dochter Hellen is echt superlekker, vol van smaak en simpel te maken. Wat wil je nog meer!

* 1 ui, fijngesneden 
* 1 teen knoflook, fijngesneden
* 1 flinke peen in plakjes, daarna in vieren
* 1 kleine courgette in plakjes, daarna in vieren
* Flinke handvol rozijnen
* Flinke eetlepel Raz el hanout (of ter vervanging flink wat komijn, kurkuma en gemalen korianderzaad)
* Snufje kaneel
* Peper en zout naar smaak
* Scheutje olijfolie
* 2/3 pak couscous
* 1 eetlepel bouillonpoeder of 1 tablet
* Handje geroosterde pijnboompitten of geschaafde amandelen
* Handje verse munt, fijngesneden

Neem een flinke hapjespan of wok en verwarm de olie. Fruit de ui samen met de raz el hanout en een snufje zout glazig. Als de ui glazig is voeg je de knoflook toe en daarna de wortels en courgette. Kruid met een snufje kaneel (niet te veel!) en peper en zout. Voeg de rozijnen toe en laat op laag vuur garen tot alles beetgaar is.
Bereid de couscous zoals vermeld op de instructie. Ik gebruik meestal biologische vier granen couscous die ik in een schaal doe met een eetlepel bouillonpoeder (of een fijngemalen bouillonblokje). Giet daar voldoende kokend water overheen zodat het geheel onder water staat en laat zo’n 5-6 minuten staan.
Rul de couscous vervolgens los met een vork en voeg die toe aan het groente mengsel in de pan. Proef of de smaak goed is en voeg eventueel nog wat kruiden of peper en zout toe. Dien op met de geroosterde noten en verse munt.

Heel smakelijk met een lekkere verse worst of heerlijk gekruide gehaktballen.

Dit recept is 1806 keer bekeken

One thought on “Couscous van Hellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.