Frietjes zelf maken

Eigenlijk is het maar vreemd dat zoiets simpels zó ongelofelijk lekker wordt gevonden over de hele wereld. Maar maak ze maar eens zelf, dan merk je dat het nog niet zo gemakkelijk is!
Zorg voor lichtkruimige / melige grote aardappelen zoals het Bintje, Bildstar en Bonken, maar ook de Chalanger, Felsina, Frieslander, Remarka, Santé, Victoria , de Premiere en de Ukema zijn heel geschikt. Gebruik plataardige olie om in te bakken, bijvoorbeeld zonnebloemolie.Pommes-frites

Maak van de aardappelen mooi gevormde frieten. Was ze af in koud water en droog ze daarna goed af. Nu gaan we deze frieten voorfrituren in het vet op 140 graden, zo’n 5-6 minuutjes; ze mogen niet verkleuren, enkele glazig worden! Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en afkoelen, zeker een half uur!
Nu kun je ze afbakken in het vet dat nu 180 graden is. Laat ze enkele minuutjes bakken totdat ze goudblond en knapperig zijn. Na 2-3 minuten komen ze bovendrijven en je hoort ze “zingen”.
Gooi ze nog even om en om in de frites pan en laat ze dan uitlekken.
Heerlijk wat zout erover en mooie mayonaise erbij, mm dat is smullen!

Dit recept is 3369 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.