Frisse groentensalade

Deze gezonde salade kan in diverse recepten worden gebruikt (zie bij
voorgerechten: Witlofbootje met frisse salade), maar is eigenlijk het lekkerst
als lunch op een warme zomerdag buiten met een lekker vers stukje brood erbij.
Hij is vaak goed te maken als je wat gekookte aardappelen van de vorige dag
overhebt!

* 5 vastkokende aardappelen, bijvoorbeeld NicolaFrisse-groentensalade
* 250 gram sperziebonen
* 1 winterwortel of 6 gewone wortelen
* 2 mooie vleestomaten of 4 gewone of 15 kersttomaatje
* 1 lenteui
* 1 flinke eetlepel kappertjes
* 10 zilveruitjes
* 2 eetlepels olijfolie
* 2 eetlepels fritessaus
* Schepje suiker
* Peper en zout uit de molen

Kook de aardappelen met wat zout. Maak de boontjes en wortelen schoon, hou ze heel, snij eventueel wel de winterwortel over de lengte in 4-en. Kook de boontjes en wortelen bij elkaar ook net aan gaar in een pan water met wat zout en een schepje suiker. Laat alles goed afkoelen.

Snij de aardappelen en wortel in blokjes en de boontjes in kleine stukjes. Ook de tomaten in kleine blokjes snijden. Alles in een grote schaal doen. Snij de lente-ui fijn, de kappertjes en zilveruitjes ook en voeg dit bij de groenten in de schaal. Doe er nu de olijfolie en fritessaus bij, peper en zout en meng alles goed door elkaar.
Klaar!

Dit recept is 1743 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.