Gemarineerde zeebaarsfilet

Een koud voorgerecht uit de Italiaanse keuken van ons lievelingsrestaurant “Europa” aan het Lago Maggiore. De kok gaf me het recept en vertelde erbij dat het best een moeilijk gerecht is om te maken. Nou, dat is dan natuurlijk een uitdaging, maar het valt best mee! Het resultaat is bijzonder, het smaakt verrukkelijk.

Dit recept is voor 2 personen.

* 4 zeebaarsfilets (=2 gekweekte baarzen, niet van die enorme vissen dus)
* 1 glas droge witte wijn Gemarineerde-zeebaarsfilet
* 1 glas witte wijnazijn
* Sap van 2 citroenen
of limoenen
* Half glas brandy of cognac
* Een snufje dragon, liefst
vers en niet te veel!
* Versgemalen peper
* Flink wat versgemalen zout
* 1 eetlepel suiker
* Wat fijngesneden salie
* Wat fijngesneden basilicum
* Wat zeer fijngesneden liefst platte peterselie
* Scheut mooie olijfolie
* Een klein stukje fijngesneden droge peper of wat grofgemalen cayennepeper
* Wat gemengde sla
* Wat kerstomaatjes

Zorg dat de filets echt helemaal zonder graat zijn! Leg ze naast elkaar in een ruime platte schaal en marineer ze met de ingrediënten die hier beschreven staan, minstens 6 uren, liefst een dag. Serveer de stukjes filet op een ruim plat bord met wat sla en een opengesneden kerstomaatje.

Garneer het gerecht met wat heel fijn versgesnipperde peterselie en een scheutje olijfolie extra vergine.

Dit recept is 3234 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.