Kippensoep

Zin in een voedzame kippensoep, waar je de kracht in proeft? Soep om van te watertanden?
Maak dan deze superlekkere soep, het recept kreeg ik van mijn vriendin Jet, het is een recept van haar moeder! Koop snel een kip, mag uit de diepvries, nog lekkerder als de levertjes, het hart e.d. er nog bijzitten. Een grote pan van zeg maar 3-4 liter, zalig!!!! 

* Een kip
4-5 stelen bleekselderij
* Een lekkere winterwortel
* Een mooie ui
* Klein snufje nootmuskaat
* Snufje foelie
* Wat peper uit de molen
* Ca 3 tot 4 liter water, ligt aan de grootte van je soeppan
* Per 1,5 liter 2 tabletten kippenbouillon van Knorr
* Wat mooie ranke mie voor in je soep

Leg de kip, vers of diepgevroren in een grote pan en vul deze met koud water. Vul de pan verder met water, zo’n 3-4 liter en breng dit aan de kook. Als het water kookt dan schuim je het vuil bovenop eraf. Haal als de kip ontdooid is ook het binnenzakje met de levertjes e.d. eruit en doe deze ingrediënten weer bij de soep.
Van de ui haal je de dunne worteltjes eraf en de velletjes tot op het laatste vel. Dat blijft zitten en zo gaat ie in de pan. Plus de schoongemaakte selderie en wortel in stukjes.
De bouillontabletten en de kruiderij erbij en laat maar trekken die heerlijke kip in die heerlijke soep! Gerust de hele dag maar na 4 uur is hij wel goed. Haal nu de kip eruit, de organen doe ik weg. Haal het vlees van de kip en doe er lekker veel stukjes van in elke soepkom.

Ik kook apart de mie en voeg deze (even opgewarmd in kokend water) pas op het laatst toe in de soep. Smakelijk!

 

Dit recept is 1925 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.