Mosselsalade

Stel je hebt mossels over van de vorige dag dan kun je daar natuurlijk een hele lekkere lunchsalade van maken! Heb je alles opgegeten? Nou, dan kun je ook gekookte mosselen bij je visboer kopen, alleen die zijn natuurlijk lang niet zo lekker gekruid als die van jou. Maar dat kun je gemakkelijk oplossen.
Dit recept is voor 2 personen.

* 40 mosselen, eventueel aanhangend vocht bewaren Mosselsalade
* 5 koude gekookte aardappelen
* Handje zeekraal
* 1 teen knoflook
* Flinke hand rucola
* Sap van een halve citroen
* Olijfolie
* Naar smaak nog wat peper en zout
* Brood uit de grill

Snij de aardappelen in de vorm van de mossels. Meng ze in een ruime schaal door de mosselen, eventueel wat aanhangend vocht kun je er ook mooi bijdoen ( maximaal enkele eetlepels). Kook de zeekraal enkele minuten in wat water, giet het af en hak het fijn. Hak de knoflook fijn. Doe wat olie in de pan en fruit hierin de knoflook even gaar, voeg er even de stukjes zeekraal bij zodat de smaken goed dooreen gaan. Meng daarna ook de zeekraal door de mosselen en de aardappelen.
Omdat de zeekraal zout is en de rucola peperig moet je oppassen met peper en zout. Wel is het heerlijk om olijfolie en citroensap naar smaak door deze salade te mengen.
Leg op elk bord een bodem van rucola en verdeel de mosselsalade hierover.  Wat knapperig brood hierbij en voor wie wil een heerlijk glas witte wijn, mmm…

 

Dit recept is 4758 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.