Niçoise met pasta

Pastasalades zijn heerlijk, een salade Niçoise is heerlijk, dus waarom niet combineren, dat moet helemaal verrukkelijk zijn!

* 300 gram penne 
* Tonijn op olie uit blik, ca 250 gram
* Een klein emmertje snacktomaatjes
* 4 eieren
* 250 gram sperzieboontjes
* 1 rode ui
* 1 citroen
* 1 theelepel suiker
* 3 eetlepels olijfolie
* Handvol vers gehakte platte peterselie
* Flinke handvol rucola
* Per bordje een aantal groene gemarineerde olijven
* Peper en zout naar smaak

Kook de pasta al dente en laat hem afkoelen onder koud stromend water. Maak de boontjes schoon en kook ze kort gaar in water met wat zout. Kook de eieren ca 7 minuutjes. Laat alles afkoelen.
Snij de rode ui in dunne halve ringen en doe ze in een mengschaal. Daarbij komt de rasp en het nat van de citroen en de olijfolie en suiker. Goed mengen en op smaak brengen met peper en zout. Halveer de tomaatjes in de lengte en hak de peterselie fijn. Pel de eieren en verdeel ze overlangs in vieren.
Meng de pasta in een mooie schaal met de boontjes en het ui-tomaatmengsel. Dan het tonijnvlees mét aanhangende olie bij de pasta doen.
Leg op elk bord een ring van rucola, schep daartussenin de pasta Niçoise en versier alles tenslotte met de ei partjes, enkele groene olijven en wat peterselie.

Dit recept is 1649 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.