Noorse garnaalsalade

Een frisse salade, heerlijk als voorgerecht of als lunch. Fris en lekker van smaak, een beetje een variatie op de garnalencocktail. Alleen hier geen Hollandse garnaaltjes, maar van die grotere roze garnalen.
Dit recept is goed voor vier personen als voorgerecht en voor twee personen als hoofdgerecht of lunch.

* 500 gram Noorse (of grote) garnalen (reeds gekookt, maar nog in de schaal)
* 2 flinke harde rijpe tomaten, ontvellen, ontpitten en in kleine blokjes snijden
* 1 steel lente ui in ringetjes Noorse-garnaalsalade
* Handvol fijngesnipperde basilicumblaadjes
* Mooie olijfolie
* Halve gallia meloen in blokjes
* Peper en zout
* Roze saus (zie mijn recept hiervan onder het hoofdstuk “sauzen/ vier gourmetsauzen/ roze saus”)
* Wat sprieten bieslook
* Flink wat rucola-sla of veldsla

Pel de garnalen, haal het darmkanaal eruit! en doe ze in een schaal. Als ze erg groot zijn dan kun je ze ook nog over de lengte halveren. Laat de tomaatblokjes een half uurtje marineren in wat mooie olijfolie en peper en zout en de helft van de basilicum. Meng de garnalen met de meloenblokjes, de lente-ui en de helft van de basilicum in een schaal en giet er een lekkere scheut olijfolie door met een klein beetje peper en zout. Zet ook deze schaal een half uur in de koeling, dan gaan de smaken heerlijk door elkaar heen.
Maak nu je roze saus klaar en verdeel alvast wat sla over je borden. De rest van de ingrediënten pas vlak voordat je gaat opdienen. Verdeel het garnalenmengsel en strooi er wat tomatenblokjes over. Roze saus erover en garneren met wat groen, maakt niet uit peterselie of basilicum of bieslook en enkele opengesneden kerstomaatjes. Een vers stukje brood erbij smaakt altijd goed!

Smakelijk !

 

Dit recept is 5019 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.