Pasta met garnalen en asperges

Erg lekkere pasta voor 2 personen door de gegrilde garnalen en asperges! Met witte asperges zal het vooral een voorjaarsgerecht worden, maar de groene asperges zijn vrijwel het hele jaar te koop.

* Ca 3 ons mooie pasta (zie foto) Pasta met garnalen en asperges
* 400 gram mooie dikke AA asperges
* 2,5 ons verse garnaalstaarten (mag ook ontdooid zijn natuurlijk)
* Handje vers gesneden peterselie
* Olijfolie
* P/Z
* Suiker
* Grillpan

Pel de garnaalstaarten en haal er de darm uit (dat lange vaak donkere draadje dat over de rug loopt). Leg ze even in een schaaltje met wat peper, zout en olijfolie om te marineren. Schil de asperges en snij ze in de lengte in tweeën. Zet water met wat zout op om de pasta in te koken, al dente natuurlijk. Maak je grillpan goed heet. Doe er olie en in leg er de aspergehelften in. Je moet ze in een paar porties grillen. Strooi wat peper, zout en suiker over de asperges en nog wat olie. Grill ze mooi krokant, ongeveer aan iedere kant 2 minuutjes, dat ze een mooi goudbruin kleurtje krijgen. Zo alle asperges grillen.
Pan een beetje schoonvegen en in wat olie nu de garnalen grillen, totdat ze mooi roze zijn. Dat gaat snel, slechts in enkele minuutjes! De pasta is inmiddels klaar. Snij de asperges in 3 of 4 stukken. Maak als de garnalen erg groot zijn, deze wat kleiner door ze doormidden te delen. Gooi de asperges en garnalen met de handvol peterselie op de pasta en meng alles lekker door elkaar. Eventueel nog een scheutje olie erop. Nou, de geur en de smaak zullen je blij verrassen.

Buon Appetito!

Dit recept is 4545 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.