Penne nel forno

Geïnspireerd door een verrukkelijk recept van Gino heb ik voor jullie deze ovenschotel gemaakt. Het is een variant op de carbonara, maar hier worden de spekjes vervangen door zongedroogde tomaten op olie. Wat een vondst, het smaakt echt zalig.
Dit recept is voldoende voor twee personen.

* 250 kleine penne Penne-nel-forno
* 3 eieren
* 15 zongedroogde tomatenstukjes uit olie
* 100 gram diepvrieserwtjes
* 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
* 3 eetlepels olijfolie
* Peper en zout van de molen

Kook de pasta al dente in water met zout, maar kook een hele minuut minder om de pasta niet te gaar te laten worden. Giet de penne af in de vergiet en spoel af onder koud water. Laat de pasta verder afkoelen en schudt af en toe de pasta om zodat het niet aan elkaar kleeft.
Snij de tomaten in kleine stukjes, breek de eieren in een kom, voeg dan ook de tomatenstukjes, de kaas en de erwtjes erbij. Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout. Meng dit door de afgekoelde pasta en laat enkele minuten de smaken op elkaar intrekken.
Verwarm de heteluchtoven tot 190 graden, smeer een ovenschaal in met wat olijfolie en giet hierin de pasta, maak het mooi plat en glad en zet de schaal 20 minuten in de hete oven. Leg op elk bord een mooi stuk van de pasta en giet er nog wat mooie olijfolie overheen.

Dit recept is 3463 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.