Peperoni met kaas

Vrolijk gekleurde paprikastukjes gevuld met gesmolten kaas en kruiden. Ik kreeg dit recept al vele jaren geleden van mijn Italiaanse buurvrouw uit Saronno een klein stadje vlakbij Milaan, je weet wel waar die lekkere likeur vandaan komt “Disaronno Originale”.

* 4 grote paprika’s, rood, geel, oranje en groen. (Als je niet deze kleuren kunt
krijgen neem je gewoon dezelfde hoeveelheid van een of twee of drie kleuren)
* 24 lange smalle plakjes kaas, liefst een romige.( Het allerlekkerst is de
kaas die je kunt kopen met 10 vierkante plakjes van 10 bij 10 cm. in een pakje,
meestal komt die uit Zwitserland of Italie. Deze doormidden snijden en gebruiken, dat is echt zalig!) Peperoni-met-kaas
* Gedroogde Italiaanse kruiden
* Olijfolie om in te bakken

Was de paprika’s, ontdoe ze van pitjes en kroontje en snij ze in ca. 4-6 plakjes elk. Zorg dat de plakjes een beetje vlak zijn. Giet wat olie in de pan en bak daarin de paprikastukjes enkele minuten om en om. Je ziet wel als ze beginnen te garen, maar laat ze niet zwart aanbakken! Leg nu in de binnenkant van elk paprikastukje een plakje kaas en strooi hieroverheen wat Italiaanse kruiden en nog wat druppeltjes olijfolie. Als de kaas wat gesmolten is in het gerecht klaar en kun je opdienen.

Leg op elk bord een palet van diverse gekleurde paprikastukjes, bijvoorbeeld in een waaier. Op de foto zie je dat ik er ook nog enkele kerstomaatjes als garnering heb gelegd, ook lekker natuurlijk, zeker als je ze even mee laat bakken in de pan!

 

Dit recept is 1497 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.