Quiche met rode ui

Heel aparte quiche, met dank aan Liesbeth!

* 4 plakjes bladerdeeg of een grote ronde vorm uit de supermarktkoeling
* 2 eetlepels olijfolie Quiche-met-rode-ui-en-roosmarijn2
* 3 rode uien, in schijfjes
* 2 teentjes knoflook, in plakjes
* 1 volle eetlepel rozemarijnnaaldjes, héél fijngehakt
* versgemalen peper, zout
* 3 eieren
* 1 dl. koffieroom
* 100 gram gruyere of belegen kaas, geraspt

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Als je vierkante plakjes hebt, leg dan de plakjes op elkaar en rol ze uit tot een ronde dunne lap. Bekleed een ingevette taartvorm van 24 cm doorsnede met het deeg. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook hierin zachtjes 3 minuten.
Schep de rozemarijn erdoor en voeg peper en zout toe. Klop in een kom de eieren los met de koffieroom, de geraspte kaas en naar smaak peper. Schenk het eimengsel in de taartbodem en verdeel het uienmengsel erover. Bak de quiche in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met sla.

Dit recept is 4028 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.