Risotto porcini en erwtjes

Het hele jaar door is een smakelijk bordje risotto altijd lekker. Heb je een zakje gedroogde Porcini-paddestoelen, dat zijn die gedroogde paddestoelen uit Italiƫ, dan nodig ik je uit om deze risotto te maken.
Het is voldoende voor 2 personen als hoofdmaaltijd.

* Flinke scheut olijfolieRisotto-porcini-en-erwtjes
* 250 gram risottorijst (Carnaroli)
* 25 gram gedroogde funghi porcini
* Handvol erwtjes, vers of uit de diepvries
* Sjalot, fijngehakt
* Teen knoflook, kern eruit, fijn gehakt
* Handvol gehakte peterselie
* Bouillon, ca. halve liter, liefst van bouillonblok met paddestoelaroma
* Glas droge witte wijn
* Peper en zout

Vul een schaaltje met gloeiendheet water en week daarin de gedroogde paddestoelen minimaal 20 minuten. Verhit de olie in een kookpan, en bak daarin zachtjes de sjalot en knoflook goudbruin. Roer er dan de rijst doorheen, zodat elk korreltje die mooie olieglans krijgt. Nu de wijn erin en laat die eerst op rustig vuur langzaam inkoken. Voeg nu steeds wat vocht erbij, van de geweekte paddestoelen en de bouillon. Voeg na 15 minuten de peterselie erbij, de geweekte paddestoelen en de erwtjes. Breng de risotto op smaak met peper en zout.
Zorg dat de rijst geen harde korrel meer is, maar ook geen superzachte!! Laat zoveel vocht bij de rijst dat je risotto op het bord uitvloeit.

Buon appetito!

Dit recept is 3481 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.