Rucolasoep

Een pan vol met vitaminen, groen van kleur. Ik noem deze overheerlijke en supergezonde soep rucola soep, maar er zitten nog veel meer groene groenten in zoals spinazie, lente-ui en doperwtjes.
De smaak is heel intens en je wilt er steeds nog wat meer van eten. Misschien wel een leuk idee om je gasten voor te zetten, ik weet zeker dat je er mee gaat scoren!
Dit recept is genoeg voor  minstens 8 koppen!

* 650 gram geschilde aardappelenRucolasoep
* 2,5 liter groentebouillon, mag van blokjes of poeder
* 8 lente-uitjes
* 250 gram diepvrieserwtjes
* 300 gram rucola
* 300 gram verse spinazie
* 7 takjes verse dragon
* 9 eetlepels crème fraîche
* Peper en zout

Snij de geschilde aardappelen in blokjes en was ze nogmaals. Breng ze in een pan met koude groentebouillon aan de kook en laat ze ca. 12 minuutjes zacht koken. Was de rucola en de spinazie en hak alles wat fijner. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Voeg de rucola, spinazie en de lente-ui ringetjes na die 12 minuten toe aan de bouillon samen met de erwtjes en laat dit weer 5 minuten doorkoken.
Pluk de blaadjes van de dragontakjes en hak ze fijn. Roer ze door de crème fraîche en maak deze crème op smaak met een beetje zout en peper. Roer de helft van de crème door de soep en bewaar de rest koel.
Pureer nu de soep met een staafmixer glad en wrijf hem daarna met behulp van een bolle soeplepel door een zeef, zodat je een prachtige fluweelzachte soep krijgt.
Dien de hete soep op in een mooie soepkom en leg er een mooi eivormig mopje crème fraîche op.

Dit recept is 4773 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.