Sjalottensaus

Verrassende saus bij lamsfilet of varkenshaasje.

* 12 sjalotjesEendenborst-met-sjalot
* 3 eetl. olijfolie
* Kopje aceto balsamico
* 2 teentjes knoflook
* Snufje zout
* Handje rozijnen
* Handvol gedroogde funghi porcini (gedroogde Italiaanse paddestoel)
* Bindmiddel

In bakje heel heet water de gedroogde funghi porcini laten weken. Het weekvocht bewaren! De sjalotjes pellen en in tweeën delen. Knoflook pellen en in tweeën delen, kern eruit halen, in dunne plakjes snijden. Giet de olie en de aceto balsamico in een pan en laat hierin de sjalot en knoflook zacht bakken met een snufje zout op laag vuur, zodat het zeker niet aanbakt!! Na ca 8 minuten de rozijnen en de geweekte funghi porcini toevoegen met een kopje weekvocht, kijk zelf hoeveel vocht er nodig is om voldoende saus te krijgen. Na 2 minuutjes binden en over de intussen rosé gebakken lamsfilet verdelen.
Buon appetito!

Dit recept is 4849 keer bekeken

2 thoughts on “Sjalottensaus

  1. Hallo Jan,
    Ga de saus gewoon maar eens maken, ik denk dat je hem heerlijk gaat vinden.
    Ik heb het recept iets duidelijker geschreven, misschien helpt dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.