Spaghetti met tonijn

Een blikje tonijn kun je echt overal voor gebruiken, een heerlijke salade, een lekkere saus maar ook voor een smakelijk pastagerecht. Nu eens met spaghetti, olijfjes en kappertjes, altijd prijs toch!!

* 500 gram spaghetti  Spaghetti-met-tonijn
* 1 ui
* 6 eetlepels olijfolie extra vergine
* 200 gram tonijn in olie uit blik
* Handvol zwarte olijven, gehalveerd
* 2 eetlepels kappertjes
* 2 eetlepels tomatenpuree
* Een glaasje witte wijn
* Een handvol peterselie, fijngehakt
* Zout en peper naar smaak
* Als je ze hebt een handvol in vieren gesneden zoete kerstomaatjes, maar dat is echt extra.

Breng water met wat zout aan de kook in een grote pan. Snij de schoongemaakt ui in dunne schijfjes en fruit deze ongeveer 3 minuten zacht in de olie. Doe er een snufje zout bij dat maakt ze alleen maar lekkerder. Voeg er nu de tonijn uit blik bij, ook de olie! Laat dit weer 2 minuutjes meebakken. Blus af met de wijn en laat die ook enkele minuten meekoken, zodat de alcohol verdampt. Voeg er nu de peterselie, de olijfjes en kappertjes bij en roer alles door elkaar zodat de smaken goed mengen. Breng alles op smaak met wat zout. Als je ze hebt kunnen nu ook de kerstomatenstukjes erbij. Meng de tomatenpuree door een kopje koud water en voeg het toe aan de pan. Laat alles zacht 10 minuten sudderen.

Het water kookt, dus tijd om je spaghetti te gaan koken. Volg de instructies op het pak, maar kook de pasta wel al dente, dus niet te zacht! Giet de spaghetti af en meng deze door de tonijnsaus. Laat alles nog een minuut op heel zacht vuur staan. Serveer de pasta op borden en strooi er wat versgemalen peper overheen, wat gehakte peterselie en voor de liefhebbers nog een lekker scheutje mooie olijfolie.

Buon appetito!

 

Dit recept is 5201 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.