Spek en bonen

Als je in de Coronatijd niet elke dag of helemaal niet zelf naar de supermarkt kunt gaan, dan ga je koken met wat je hebt. Dat bevalt mij prima moet ik zeggen, je krijgt soms hele aparte maaltijden op tafel, het bevordert je creatieve kooktalenten.
Dit maaltje is vooral een groenten maaltijd, hoewel ik er wel de helft van zo’n dubbel pakje ongerookte spekreepjes door heb gebakken, heerlijk! Voor de fris heb ik er een bordje salade bijgemaakt.
Dit recept is voor 2 personen en ik kook het bij voorkeur in mijn wok!

* Scheutje olijfolie
* 1 rode ui, gesnipperd
* De helft van zo’n dubbel pakje ongerookte spekreepjes, in mijn geval is dat 125 gram
* 200 gram peultjes, even “afhalen” indien nodig, die draadjes eraf halen vanaf de punt
trekken langs de zijkant
* 1/6 deel van een spitskool, in grove stukjes
* 400 gram krielaardappelen in de schil, wassen en door midden snijden
* ½ tablet groentebouillon, fijnknijpen
* Scheutje water
* Peper en zout naar smaak

Eerst even de aardappeltjes nét gaarkoken in water met wat zout.
Afgieten en laten staan. Nu in de wok wat olijfolie verwarmen en daarin de ui aanfruiten, dan de spekjes erbij. Als die mooi bruinig zijn gaan de peultjes erin met een scheutje water en de halve bouillonblok. Dit enkele minuutjes lekker wokken.
De aardappeltjes erbij en de spitskool en ook weer enkele minuutjes wokken. Even op smaak brengen eventueel met wat zout en peper naar smaak en meteen opdienen.
Smakelijk eten!

Dit recept is 81 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.