Sperzieboontjes van Antine

Zó lekker en zó simpel, echt een vondst!

Kook ca 600 gram afgehaalde en goed gewassen sperziebonen in water met wat zout enSperzieboontjes-van-Antine suiker. Niet te lang, ik breng de sperzieboontjes in warm water met wat zout aan de kook, laat ze 10 minuutjes koken, zet het vuur uit en laat ze nog 10 minuten nagaren in het eigen vocht. Dan snel afgieten.

Direct na het afgieten een bouillonblok naar eigen smaak door de hete bonen kruimelen en flink erdoor roeren. Mmmmmm….klaar!!!! Lekker warm en ook lekker als koude bonensalade!
Je kunt ook champignons in een bouillonblok bakken (met een beetje olie), courgettes, en noem maar op.

Dit recept is 1997 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.