Stoofpeertjes van oma

Van mijn moeder (oma) heb ik dit recept gekregen van die heerlijke Wilde Giesemannekes die zo lekker zijn bij wild!

* 1 kilo stoofpeertjes (bijvoorbeeld Wilde Giesemann)
* Halve liter rode wijn Stoofpeertjes-van-oma
* Scheut rode port
* Water, indien nodig om de peertjes goed onder te laten staan
* 3 kruidnagels
* 2 kleine kaneelstokjes of een dikke
* 1 eetlepel cranberrysaus- of jam
* 4 eetl. suiker of naar smaak zoeter of minder zoet

De peertjes schillen en het steeltje laten zitten. Peertjes naast elkaar in pan;
wijn en port erbij en eventueel het vocht aanvullen met water tot peertjes onderstaan. De kruiden en suiker toevoegen. Aan de kook brengen en vervolgens op “laag vuur” nog twee uurtjes laten “sudderen”. Het vocht naar eigen keuze wat binden of zo laten. Af laten koelen tot de volgende dag.

Koud serveren bij wildgerecht. Heerlijk!!

Dit recept is 5610 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.