Tagliatelle al Salmone

Deze zachte, maar “vullende” pasta begint ook al een klassieker te worden.

* 350 gram tagliatelletagliatellealsalmone
* 150 gram verse zalm in dunne plakjes
* 75 gram boter
* 300 ml keukenroom of room culinair
* ½ Komkommer in de lengte doorgesneden
* 2 eetl. groen van een venkelknol, fijngesneden
* 1 eetl. verse dille of ½ eetl. gedroogde dille
* 1 eetl. vers sinaasappelsap
* Een paar raspjes van de schil van een sinaasappel
* Zout en zwarte peper van de molen

Zet een pan met ruim water en wat zout op het vuur en breng dit aan de kook om de tagliatelle in te koken. Haal uit de halve lange komkommer het binnenste met een lepel, leg hem plat op een snijplank en snij hem in dunne plakjes. Doe de boter in een pan, voeg de komkommer toe met de het sinaasappelschraapsel en de venkel en laat dit onder steeds omroeren 2 minuutjes zacht bakken. Nu de room erbij en het sinaasappelsap, zout en peper en laat ook dit onder voortdurend roeren met een houten spatel zacht doorgaren. Snij in de tussentijd van de dunne plakjes verse zalm mooie dunne reepjes. Voeg deze nu bij de saus en laat ze een paar minuutjes gaar worden. (licht-rose) Intussen zijn als het goed is de tagliatelle al dente. Giet ze af en meng de saus goed erdoorheen. Doe er dan nog wat vers venkelgroen door en je hebt een plaat van een pasta schotel.

Serveren per bord met brood en een mooi glas droge witte wijn.

Dit recept is 1618 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.