Een snel en smakelijk pastagerecht met kipfilet en champignons. Dit recept
is voor 2 personen.
* 250 gram tagliolini
* 250 gram kipfilet, in korte reepjes
* 400 gram kastanjechampignons, gehalveerd
* 1 teen knoflook, kern eruit, fijngesneden
* ½ rode ui, fijngesneden
* Olijfolie
* Handvol verse peterselie, fijngehakt
* ½ glas witte wijn
* 12 kerstomaatjes, in stukjes
* Peper en zout
Zet een pan op met water en wat zout erin voor de pasta. Ui en knoflook heel fijn snijden en fruiten in wat olijfolie, daarna de halve champignons lekker mee laten bakken. Blus met de wijn en voeg nu de tomatenstukjes toe en de peterselie; beetje peper en zout erbij en lekker even zacht laten sudderen.
Intussen de grillpan verhitten. Roer wat olie en peper en zout door de kipfiletstukjes en bak ze dan snel rondom bruin en gaar op de grillpan. Zorg dat je intussen de pasta al dente gaart in de pan met water. De kipstukjes toevoegen aan de champignons en de pasta afgieten. Voeg alles bij elkaar, goed mengen. Heerlijk met wat vers brood, je zult ervan smullen!!!!
Heel makkelijk en zeer smakelijk recept!! Heb er als variatie nog wat kookroom aan toegevoegd en een beetje citroensap, wat ook erg lekker was. Zou dit zo elke week op een werkdag kunnen maken!!