Heerlijke gebonden venkelsoep met een fris lente-ui tintje. Pan heerlijke soep voor wel 8 gasten aan tafel.
* 2 grote venkelknollen
* Grote bos lente-ui
* 1 teen knoflook
* 1,5 liter kruidenbouillon
* 4 aardappelen
* Room culinair of slagroom naar smaak
* 1 eetlepel versgehakte peterselie
* Olijfolie
* Peper en zout van de molen
Venkel, lente-ui en knoflook schoonmaken en fijnsnijden. Venkelgroen bewaren als garnering. Aardappelen schillen en in stukken snijden. Verhit de olie in de
pan, fruit daarin de lente-ui en knoflook en daarna de venkelstukjes en de aardappelstukjes . Voeg het bouillonnat erbij (hoe meer hoe dunner de soep wordt) . Laat dit in zo’n 20 minuten gaar worden.
Nu alles fijnmaken met de staafmixer en op smaak maken met peper en zout.
Opdienen in wijde soepkom met een scheutje room en olijfolie en wat vers venkelgroen ter garnering.
Al vele malen de venkelsoep gemaakt. Volgende Week Vrijdag ben Ik jarig en ik krijg 26 gasten. De venkelsoep mag op verzoek weer niet ontbreken.
wil