Warme inktvissalade

Warme-inktvissalade1Dit voorgerecht dat tevens als lunchhapje kan dienen is een specialiteit van Noord Italië. Ik heb het gegeten aan het Gardameer, het Lago Maggiore en laatst nog aan de Ligurische kust bij Sestri Levante. Ik ben er helemaal gek op, zo lekker is het. In de Italiaanse restaurants is de samenstelling meestal heel simpel: stukjes gekookte inktvis met stukjes aardappel in een zalig sausje.
Ik heb aan dit recept mijn eigen draai gegeven, mmmmmmm.
Het is voor 2 personen.

* 200 gram stukjes gekookte inktvis, van die grote inktvissen met die ronde
napjes erop.
* 2 vastkokende aardappels, voorgekookt
* 1 teentje knoflook, fijngesneden
* Handje versgehakte peterselie, liefst platte Warme-inktvissalade2
* 3 eetlepels gekookte sperzieboontjes
* 1 mooie verse tomaat
* 1 dessertlepel bouillonpoeder, liefst vispoeder, anders tuinkruidenbouillon
* Twee maal flinke scheut olijfolie
* Wat zout

Maak eerst alles klaar om in de pan te kunnen doen. Snij de gekookte aardappels in niet al te kleine stukjes, haal de huid van de tomaat, haal er het vruchtvlees uit en snij de tomaat in kleine blokjes. Pel de knoflookteen, snij hem doormidden, haal de kern eruit en plat de twee helften met je mes. Haak dan de knoflook fijn. Snij de sperzieboontjes in korte stukjes. Hak de peterselie. Maak een scheut olie warm in een koekenpan en bak hierin enkele minuutjes de stukjes inktvis. Roer er eerst de knoflook door en voeg er daarna de aardappelstukjes, tomaatstukjes, peterselie en boontjes aan toe. Breng alles bijna aan de kook en giet er dan een kopje water met de bouillonpoeder bij. Als ook dit weer warm is, laat je alles rustig zacht op warmte staan, zo’n 10-15 minuutjes. Roer er af en toe doorheen en breng alles op smaak met een beetje zout. Als het vocht te hard verdampt voeg je er gewoon weer wat water bij. Vlak voor het opdienen giet je er een scheut van je mooiste olijfolie doorheen.Warme-inktvissalade3

Opdienen: Maak voor het opdienen twee diepe borden warm in de magnetron en verdeel de inktvissalade over deze twee borden. Lekker met een broodje en een glas koele witte wijn! Buon appetito!

Dit recept is 1819 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.