Witlof uit de bakpan

Zo smaakt witlof (of roodlof) echt lekkerder!! Niet gekookt maar gebakken en gecaramelliseerd in een koekenpan, een echte traktatie!

* 4 grote of 6 kleinere stronkjes witlofwitlof-uit-de-bakpan
* Olijfolie om te bakken
* Suiker
* P/Z

Maak de witlof schoon, haal het “kontje” aan de achterkant eruit want dat kan witlof bitter maken. Was ze onder de kraan en laat het water er goed afdruipen. Halveer de stronkjes. Giet een mooie scheut olijfolie in de koekenpan. Leg hierin de halve stronkjes eerst op de vlakke kant op de bodem. Strooi hierover wat zout en peper en ook wat suiker. Vervolgens ook over alles heen wat olijfolie. Na enkele minuten alles omdraaien en aan die kant van de stronkjes hetzelfde proces als daarnet, dus P/Z/S en olie. Als je nu de stronkjes zo enkele malen omdraait zijn ze na ca 10-15 minuten lekker knasperig en heel smakelijk! Heerlijk bij wild of een lekker varkenshaasje!

Smakelijk eten!

Dit recept is 1726 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.