Zalmcocon

O, wat een zalige variatie van zalm gevuld met garnalen! Vaak lees je
zalmbonbon, maar ik heb er zalmcocon van gemaakt, omdat dit voorgerecht zo
bijzonder is! Vooral ook de warme gebakken coquille erbij laat je smaakpapillen
op hol slaan. De saus tenslotte maakt het af!
Je vindt in dit recept alleen het totaalplaatje voor de zalmcocon, ik verwijs hier wel naar de recepten voor de andere ingrediënten die een rol vervullen in dit gerecht. Het recept is voor 6 personen!

* 400 gram gerookte zalm in mooie grote plakken Zalmcocon1

Voor de vulling:
* 200- 250 gram rivierkreeftjes
* 2 eetlepels crème fraîche
* 1 eetlepel mayonaise
* 1 eetlepel olijfolie
* 1 dessertlepels citroensap
* Peper en zout naar smaak

Verder:
* 6 mooie grote coquilles
* ½ krop frisee sla
* 1 rode ui in hele dunne ringen
* Een bakje kiemgroenten (of cres) liefst met rode blaadjes
* Komkommermousse (zie recept Mousse van komkommer onder het kopje: “Bijgerechten”
* Zoete mayonaise (zie recept Zoete mayonaise onder het kopje: “Bijgerechten”
* peper en zout

Maak de mousse van komkommer al een dag van tevoren klaar of minstens 6 uur van tevoren. Ga daarna verder met de voorbereidingen van dit gerecht, alles moet klaarstaan als je bij het diner je bord op gaat maken. Dit duurt dan nog maar enkele minuutjes!

Neem 6 espressokopjes, bekleedt ze met een overhangend sterk huishoudfolie (of vouw de folie dubbel) en drapeer hier de zalmplakken in, zorg dat ze er ook overhangen, want je moet ze dadelijk over de vulling heen vouwen. Meng de garnalen met de rivierkreeftjes, de crème fraîche, mayonaise, olijfolie en de citroensap. Maak op smaak met peper en zout. Vul de zalm met wat van het garnalenmengsel en vouw de zalm mooi aan de bovenzijde dicht zodat de vulling in een zalmcoconnetje zit. Vouw nu ook de folie erover en draai dit aan de bovenkant strak dicht. Zet de kopjes met de zalmcocons in de koeling tot vlak voor het opmaken van het bord. Was de friséesla en zorg dat die ook klaarligt voor de opmaak. Maak de zoete mayonaise volgens het recept (zie boven)

Opmaken van het bord:Zalmcocon2
Leg op elk bord iets uit het midden een plakje mousse van komkommer. Zet daarop een zalmcocon. Drapeer hierover wat frisee sla, wat donkere en wat lichte blaadjes. Leg enkele rode uiringen ernaast. Spuit de zoete mayonaise als een lijst aan de rand van het bord. Leg her er der een spoor van de kiemgroenten. Bak nu snel de coquilles aan twee kanten in de grillpan, maak er een mooi ruitjespatroon op. Snij ze dwars doormidden en drapeer ze op het bord. Nu direct opdienen. Zorg voor wat mooi brood erbij en een glas heerlijk koele witte droge wijn

Smakelijk eten!!!!

Dit recept is 5527 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.