Pompoensoep met kokosmelk

Het is de eerste maandag van het jaar en dan wordt het weer tijd om wat gezonder te eten. PuurGezond geeft de tip om een pan pompoensoep te maken en die af en toe bij de lunch te eten. Lekker warm in koude dagen, vullend en boordevol vezels, vitaminen en mineralen. Dankzij de kokosmelk en de heerlijke kruiden krijgt deze soep een lekkere pittige Aziatische smaak.

* 1 kilo pompoen (hoikkaido of flespompoen)
* 1 ui gesnipperd
* 2 eetlepels olijfolie
* 2 tenen knoflook geperst
* 1 rode peper zonder zaadjes fijngesneden
* 1 stuk verse gember van 2 centimeter geraspt
* 1/2 liter groentebouillon (van bouillonblokje)
* 1 bosje koriander, steeltjes en blaadjes gescheiden en beiden fijngesneden
* 1/2 theelepel kurkuma
* 1/2 theelepel komijnpoeder
* 1/4 theelepel gemalen korianderzaad
* 1 blikje kokosmelk
* 1 limoen, sap geperst en schil geraspt

Maak de pompoen schoon en snijd deze vervolgens met een groot mes in blokjes. Verwijder de zaadjes, maar schil de pompoen niet (veel te veel gedoe en echt niet
nodig). Doe de olie in een soeppan en bak hierin de ui glazig met de knoflook, de koriandersteeltjes, de gember en de rode peper.  Voeg de gemalen korianderzaad, kurkuma en komijnpoeder toe. Bak dit even mee. Voeg de stukken pompoen toe en bak deze 5 minuten op laag vuur. Voeg de rasp en sap van de limoen, de kokosmelk en bouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 minuten zacht koken en pureer de soep met een staafmixer. Maak de soep op smaak met peper, zout en eventueel tabasco. Serveer met de koriander en evt wat geroosterde ongezouten cashewnoten. Smakelijk eten!

Dit recept is 310 keer bekeken

One thought on “Pompoensoep met kokosmelk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.