Aardappel-inktvissalade

Verse witte kleine inktvis of sepia ligt in Italië altijd vers in het visvak
in de supermarkt. Met seppia kun je heerlijke salades maken, maar je kunt ze ook
vullen met een heerlijke vulling.
In dit recept gaan we ze kort marineren en bakken en we roeren ze door gemengde groenten. Je kunt het gerecht eten als lunch of als voorgerecht en als je er erg dol op bent dan maak je gewoon de volgende keer nóg meer en dan eet je het als hoofdgerecht!!
Dit recept is voor 2 personen!

* 350 gram kleine inktvis (seppia of seppiolini) schoongemaakt
* 8-10 kleine (liefst piepjonge) aardappeltjes in de schil
* 3 stelen selderie Aardappel-inktvissalade
* 250 gram sperzieboontjes
* 1 rode ui
* 1 teen knoflook
* Handvol verse peterselie
* Olijfolie
* Peper en zout
* Voor de marinade:
* Scheutje ketjap manis
* Wat druppels citroensap
* Scheutje water
* Scheutje olijfolie
* Peper en zout

Was de inktvisjes, snij de kop eraf en bewaar daarvan alleen de tentakeltjes. Snij de inktvis zelf in niet te smalle reepjes. Meng de ingrediënten voor de marinade, roer hierin de vis en laat hem ca 30 minuten marineren. Kook intussen de aardappels gaar in water met zout, de boontjes ook. Als de groenten gaar zijn en de marinadetijd is voorbij dan fruit je in een koekenpan met wat olie de fijngesnipperde ui en later de heel fijn gesnipperde knoflookteen. Pas op dat de knoflook niet verkleurd, dan wordt hij bitter. Nu de peterselie erbij even bakken. Haal de vis uit de marinade en bak de stukjes een minuutje of maximaal 2 mee in de pan. De groenten erbij, peper en zout voor de smaak en nog een lekkere scheut olijfolie. Zó gepiept en erg lekker met een glas koele witte wijn en een lekker stuk brood!!!! Buon appetito.

Dit recept is 1904 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.