Bruschetta met tomaat

Een verrassend voorgerecht of antipasto van geroosterd brood en een verrukkelijke tomatenkoelie. (professionele naam voor gekruide tomatenblokjes) Dit gerecht krijg je zeer verschillend geserveerd en ik noem hieronder twee bereidingswijzen. De ene is met ontpelde koude tomaat op lauwwarm of koude toast, de tweede is met gebakken warme tomatenstukjes mét vel op warme toast.

* 4 flinke rijpe harde tomatenBruschetta-met-tomaat1
* 4 grote takken verse basilicum
* Mooie lente ui
* P/Z naar smaak
* 4 eetlepels mooie olijfolie
* Flinke teen knoflook, gepeld en aan de bolle kant een stukje recht afgesneden
* Italiaans brood, liefst brood uit Pulia, of een sneetje ciabatta!

Koude bruschetta:
Tomaten ontpellen als volgt: kerf met een scherp mes aan de onderkant een kruis in het velletje. Leg de tomaten ca 1 minuut in heet water. Haal ze eruit en laat ze even schrikken onder de koude kraan. Nu kun je vanuit het midden van het kruis heel gemakkelijk het vel verwijderen. Haal ook de pitten eruit, snij de tomatenvlees in mooie kleine blokjes en doe ze in een schaal. Meng er de olijfolie, fijngesneden basilicum, fijngesneden lente ui en peper en zout door. Laat dit in de koelkast een half uur staan zodat de tomaten kunnen afkoelen en de smaken kunnen mengen. Het brood in mooie, iets dikkere, sneden snijden en licht roosteren. Direct een zijde volledig inwrijven met knoflook. Leg hierop een laagje tomatenkoelie, nog wat extra mooie olijfolie en smullen maar!!!!!!

Warme bruschetta:
Eigenlijk vrijwel hetzelfde als de koude variant, alleen snij je de tomaten in kleine stukjes met het vel er nog omheen. Ook hier het vruchtvlees wegdoen. Bak de tomatenstukjes in mooie olijfolie wat gaar en doe ook hier de basilicum, lenteui, peper en zout bij. Grill tegelijkertijd lekkere dikke schijven brood, bestrijk deze met de knoflookteen en leg er dan wat warme tomatenstukjes op, mmmm!

Dit recept is 8308 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.