Deze gratin is erg gemakkelijk te maken en superlekker. Je hebt er een
flinke ovenschaal bij nodig en natuurlijk een oven.
* 1,5 kilo vastkokende aardappelen, bijvoorbeeld Nicola
* 200 cc slagroom
* Flinke handvol liefst versgeraspte Parmezaanse kaas
* Klein handje versgesnipperde bieslook
* Teentje knoflook
* Scheutje olijfolie
* Wat klontjes roomboter
* p/z
Schil de aardappelen en snij ze in plakjes van ca 4- 5 mm . Zet ze op in koud water met wat zout. Roer er af en toe even doorheen. Als het water kookt, nog 4 minuten doorkoken en daarna de aardappelschijfjes afgieten. Doe de schijfjes in een ruime schaal.
Rasp de kaas en snipper de bieslook en roer dit samen met de room door de aardappelschijfjes. Doe er nog wat zout en peper doorheen. Pel het knoflookteentje, snij het middendoor en wrijf ermee over de bodem en randen van de ovenschaal. Giet er wat olijfolie in en verspreid die over de bodem.
Verdeel de aardappelschijfjes in de ovenschaal en leg bovenop enkele klontjes roomboter. Zet de schaal in een op 200 graden voorverwarmde oven en laat de schaal 20 minuten staan. Je ziet dat er een mooi krokant bruin korstje opkomt.
Smakelijk eten!