Aardappelpuree speciaal

Smakelijke puree vanwege de rode uien!

* 2 rode uien in snippersAardappelpuree-speciaal
* 500 gram aardappelen in blokjes
* Olijfolie
* Zeezout
* Versgemalen peper
* Versgemalen nootmuskaat
* Scheutje melk of water
* Fijngesneden peterselie
* Wat kleine stukjes (kers)tomaat

Fruit de uisnippers in de olie ongeveer 3 minuten met wat zout. Strooi er de aardappelblokjes bij en een scheut water. Laat dit ca. 20 minuten garen met deksel op de pan, laat het niet aanbranden. Doe alles in een lage schaal en prak alles met een vork fijn. Met een scheutje melk of water maak je de puree mooi “zalvig”. Op smaak brengen met versgemalen peper, zout en nootmuskaat. Je kunt er eventueel nog een scheutje olijfolie doorheen doen voor de extra lekkere smaak!

Serveertips: Maak met je vork mooie strepen over dit gerecht en versier het met wat kerstomaatjes en wat verse fijngesneden peterselie.

Dit recept is 2209 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.