Zelfgemaakte aardappelpuree is natuurlijk vele malen lekkerder dan puree uit
een pakje, probeer het maar eens!!
* Per persoon 1.5 – 2 aardappelen
* Scheutje melk
* Zout naar smaak
* Peper naar smaak
* Nootmuskaat naar smaak
* Handje vers gesneden peterselie
* Klontje boter
* Scheutje olijfolie
Kook de aardappelen gaar in water met wat zout. Dit kun je al een dag van te voren doen als het moet, je hoeft dan alleen nog maar aardappelen in de pan vlak voor het klaarmaken van de puree opnieuw aan de kook te brengen. Aardappelen afgieten (bewaar wat van het kookvocht voor als de puree te droog blijkt). Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper. Doe er een scheutje melk bij, de boter, olijfolie en de specerijen en roer alles goed door de hete puree. Als het te droog blijkt kun je een beetje kookvocht erbij roeren. Op het laatst de vers gesneden peterselie erdoor en direct opdienen.
Smakelijk eten!