Amuses met geitenkaas

Even een hapje vooraf, altijd lekker. Hier komen twee amuses met geitenkaas. De kaas is al wel op smaak als ik hem koop, nog beter is super verse geitenkaas van enkele dagen oud, maar die liggen meestal niet hier in onze supermarkten. Hij heeft dus nog wat smeuiigheid nodig en dat geven we via de toevoeging van wat kookroom.

Voor de basis geschikt voor in totaal 10-12 amuses:
*
2 kaasjes van 60 gramAmuse-met-geitenkaas
* Handvol kort gesneden bieslook
* Scheutje kookroom
* 12 kleine kappertjes
* 12 hele kleine toefjes dille
* Enkele blauwe druiven
* Kleine blaadjes verse basilicum of wit- of roodlof

Als bijvulling:
* 50 gram gerookte zalm, fijngesneden
* 50 gram zoete dadels, fijngesneden

Prak de kaasjes los en meng er de bieslook en room doorheen. Verdeel dit in twee bakjes en voeg er bij het ene de zalm aan toe en in de andere de dadelstukjes.
Leg op een amuselepel een blaadje basilicum of witlof en vul deze om en om net de twee vullingen. Op de amuse met zalm leg je een toefje venkelgroen en een klein kappertje en op de amuse met de dadelstukjes leg je twee dunne plakjes druif.

Dit recept is 4607 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.