Vlindersalade van Marlous

Heerlijk deze koude pastaslade van mijn nichtje. Je kunt hem gerust al een dag tevoren klaarmaken, als je de slablaadjes er maar pas vlak voor het eten bijvoegt! Ik schrijf hier hoeveelheden op, maar je kunt de vulling natuurlijk zelf aanpassen naar smaak.

* 500 gram vlinderpastaVlindersalade-van-Marlous
* 1 kopje groene pesto
* 3 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
* Scheutje mooie olijfolie extra vergine
* 1 blik mais van 300 gram
* 2 gerookte kipfilets in kleine blokjes
* 1 zak veldsla
* Peper en zout naar smaak.

Kook de vlinderpasta al dente in water met zout, proef op het laatst of hij gaar is ook in het midden. Giet de pasta daarna af in de vergiet en spoel hem af met koud water. Doe de vlindertjes terug in de pan en roer er een scheutje mooie olijfolie doorheen. Giet de mais af en meng de maiskorrels, de kipblokjes en de pesto door de pasta. Breng alles indien nodig nog verder op smaak.
Je kunt deze pastasalade lauwwarm eten of afgekoeld. Knijp de worteltjes van de veldsla en was en droog de blaadjes. Meng de sla pas vlak voor het eten door de pastasalade.
Smakelijk!

Dit recept is 1045 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.