Amuse van tonijn

Dit heerlijke hapje wordt gepresenteerd op een amuselepel. De smaak van versgehakte en gemarineerde tonijn is zondermeer verrassend te noemen. Niet voor niets zijn de Japanners er dol op.
In plaats van blauwvintonijn is de alternatieve keuze geelvintonijn geworden. Het vlees van de geelvintonijn is rood en mals van vlees zoals de blauwvintonijn dat ook heeft.
Geelvintonijn wordt niet met uitsterven bedreigd en hij heeft een lekkere smaak waardoor hij grote aantrekkingskracht heeft op de markt.

De hoeveelheden zijn voor ca 10 – 12 amuses.

* 300 gram verse tonijnAmuse-van-tonijn
* 1 sjalot, heel fijngesnipperd
* 2 eetlepels fijngesnipperde bieslook
* 12 bieslooksprieten
* 1 hele dunne rode lange puntpaprika
* Flinke scheut mooie olijfolie
* Flinke kneep in een halve citroen
* Peper en zout
* 2 niet al te grote stronkjes witlof

Snij met een scherp mes van de tonijn een mooie tartaar en doe dit in een schaal. Meng hier de sjalot, bieslook, olijfolie,en het citroensap doorheen en breng het op smaak met peper en zout. Dek de schaal af en zet hem minimaal 30 minuten in de koeling, zodat alle smaken op elkaar kunnen inwerken.
Maak intussen de witlof schoon en leg op elke amuselepel een blaadje witlof.
De opmaak is heel simpel. Leg een mooi gevormde hoeveelheid tonijn van ongeveer 25 gram op de witlof en decoreer elk hapje met een ringetje paprika en een spriet bieslook.

Dit recept is 7365 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.