Babi Pangang saus

Elders op deze site vind je het recept van Babi Pangang (hoofdstuk Anders – onder Oosters) met een heerlijke saus erbij, maar deze zoetzure saus is eigenlijk nog véél lekkerder vind ik. Deze lijkt meer op de saus die je bij de afhaal Chinees krijgt, maar je moet er ook wel meer voor doen!!!!

* Halve zoete ui (wit), fijngehaktBabi-pangang-saus
* 1 teen knoflook, héél fijngesnipperd
* 2 theelepels koolzaadolie
* 1,5 eetlepel tomatenpuree
* 1 theelepel fijngehakte verse gember
* 300 ml water
* 4 eetlepels sweet Chilisaus
* 4 eetlepels bruine suiker
* 4-5 eetlepels verse citroensap
* 3 eetlepels tomatenketchup
* 1,5 eetlepel witte wijnazijn
* 1 theelepel sambal
* Snufje zout
* 1 eetlepel maïzena

Bak de ui samen met de knoflook aan in de olie, voeg de tomatenpuree en de gehakte gember erbij en laat dit alles even aanstoven. Afblussen met water.
Voeg er daarna de sweet Chilisaus, de bruine suiker, het citroensap, de tomatenketchup, de witte wijnazijn en sambal aan toe en breng het verder op smaak met wat zout.
Maak een papje van de maïzena met wat water en dik daarmee de saus wat aan. Laat de saus nog enkele minuutjes zacht pruttelen en dan is hij klaar om op te dienen.

Dit recept is 5756 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.