Antipasti van Smulmama

Een heerlijk palet van lekkernijen als voorproefje van wat er nog meer komen
gaat!!! Op deze schaal vind je alleen maar heerlijke groenten!

Ingrediënten: je vindt alle ingrediënten steeds vermeld bij het hoofdstukje “Bereidingswijze” hieronder! Antipasti-van-Smulmama
Hulpmiddelen: grillpan

Bereidingswijze.
Neem een grote platte schaal en drapeer hierop in het midden een plukje rucola met daarop wat olijfolie, Balsamico azijn en peper en zout. Leg daarop wat frisse wortelsalade (zie recept onder Salades/Wortelsalade) Leg hieromheen de volgende heerlijke groenten:

Plakjes tomaat met daarop een blaadje verse basilicum en een plakje mozzarella en daarover een beetje olijfolie extra vergine, peper en zout van de molen, mmm!

Een paar met wat olijfolie gegrilde plakjes aubergine op het bord met alleen wat peper en zout

Op dezelfde manier gegrild plakjes courgette

Een mooie venkel in de lengte in plakken snijden, als je het “kontje” eraan laat zitten blijven de plakjes mooi heel tijdens het grillen (staat niet op de foto)

Peperonate, paprika gegrild onder de hete grill en gemarineerd in olijfolie ( zie recept onder Italië / Antipasti)

Stukjes paprika, rood, groen of geel, wassen en goed drogen; even in de pan met wat olie om en om “aanbakken”, vullen met een heel klein plakje kaas en wat Italiaanse kruiden; de kaas kan nu mooi smelten in het paprikaatje!

Lijkt jullie dit wat? Nou, ik kan je verzekeren: het is zalig en vooral wanneer je gasten hebt is het een prima entree voor een verrukkelijk diner of als opwarmertje voor een BBQ!

Dit recept is 5090 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.