Buridda di Sepie e di Piselli

Als ik ergens een lekker recept zie met die lekkere kleine sepia inktvisjes
(ca 6-12 cm lang, schoongemaakt mooi wit van kleur) dan ga ik het snel
opschrijven voor de website.
Dit gerecht is een typisch streekgerecht uit Genua aan de Ligurische kust van Italië. Je kunt het als hoofdgerecht serveren voor 4 personen.
De smaak van zo’n sepiagerecht is werkelijk heel bijzonder lekker, dus ga dit snel proberen.

* 1 kilo sepia Buridda-di-Sepie-e-di-Piselli
* 2 handenvol doperwten uit de diepvries
* 500 gram aardappel
* 1 ui
* 1 stengel bleekselderij
* 1 bosje liefst platte peterselie
* 2 tenen knoflook
* 4 verse tomaten, ontveld en zonder zaadjes
* 20 gram kappertjes
* 50 gram groene olijven
* 2 ansjovisfilets
* 1 glas droge witte wijn
* 4 eetlepels olijfolie
* P/Z

Snij de schoongemaakte sepiazakjes in reepjes. Hak ui, knoflook (kern eruit
halen) en bleekselder fijn en fruit dit in olie. Voeg de fijngehakte kappertjes,
peterselie, olijven en ansjovis erbij en laat alles lekker op elkaar intrekken.

Laat nu de reepjes hierin 1-2 minuten garen en blus af met de wijn. Laat nu
dit alles zacht doorkoken tot de wijn verdampt is. Voeg nu de tomatenblokjes, de
aardappelblokjes en de erwtjes toe, breng alles op smaak met peper en zout en
laat het gerecht nu zacht stoven ongeveer 40 minuten. Zorg wel dat er altijd
voldoende vocht in blijft, doe er anders nog wat bouillon bij.
Lekker met brood, rijst of pasta.

Dit recept is 1482 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.