Apfelstrudel

Even snel een verse apfelstrudel maken is echt super gemakkelijk. Eigenlijk kun je het elke dag van de week zomaar even maken, mits je bladerdeeg in de diepvries hebt liggen, of liever nog, vers uit het vak in de supermarkt. En appels natuurlijk. De rest heeft iedereen wel in huis volgens mij. Ruim een uurtje en hij ligt op je bordje!
Dit recept is voor twee strudels waarvoor je 2 deeglappen nodig hebt van ca 24 x 40 cm.

* 2 lappen bladerdeeg van ca 24 x 40 cm
* 4 middelgrote zoetzure appels
* Sap van een halve citroen
* 100 gram suiker
* 1 zakje vanillesuiker
* 1 theelepel kaneelpoeder
* 1 eetlepel bloem
* 90 gram rozijnen, lichte of donkere en een mix
* 1 ei, losgeklopt met 3 eetlepels melk
* Garnering, bijvoorbeeld slagroom, poedersuiker of ijs

Begin met je oven, die moet je voorverwarmen op 200 graden (heteluchtoven). Als je diepvriesdeeg gebruikt, haal dan de plakjes uit je diepvries zodat die alvast kunnen ontdooien.
Schil de appels, verdeel ze in vieren en snijd er overlangs plakjes van in een grote schaal. Meng ze met het citroensap. Meng nu in een kommetje de suiker, vanillesuiker, kaneel en bloem en hussel dit mengsel door de appelschijfjes; tenslotte ook de rozijnen erdoor mengen.
Maak 2 lappen deeg van ca 24 x 40 cm en leg appelplakjes over de lengte van elke deegplak tot bijna aan de korte zijkanten, je deelt de deegplak over de lengte als het ware in drieën. Omdat de twee zijkanten straks als flappen over elkaar heen komen, moet je er dus niet té veel vulling indoen! Vouw één zijkant over de appels, besmeer de andere flap met ei en vouw die over de eerste flap heen. Ook ei aan de zijkanten smeren en deze zijkanten goed dichtmaken.
Draai nu de strudels om zodat de mooie kant boven ligt. Leg ze op bakpapier en smeer de bovenkanten goed in met ei. Prik in de bovenkant ook een aantal keren met een scherp mesje, dan kan in de oven de hete damp eruit.

Leg de strudels in de oven eerst 20 minuten op 200 graden, daarna nog 20 minuten op 190 graden. Haal ze dan eruit en laat ze nog een kwartiertje tot een half uur afkoelen voordat je ze kunt aansnijden. Opdienen met de garnering, mm, heerlijk!

Dit recept is 2451 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.