Penang gai

Dit recept van kip met rode curry is heel populair in Thailand. Het wordt daar en in de Thaise restaurants overal ter wereld wel pittiger gemaakt dan wat ik hieronder opschrijf. Zo heet van de peper vinden wij bij ons in huis iets te veel van het goede. Vind je dat echter juist wel erg lekker, dan kun je gewoon een extra eetlepel rode currypasta toevoegen.1 eetlepel wokolie (plantaardig)

* 2 afgestreken eetlepels rode currypasta (je kunt die kant en klaar kopen)
* 400 ml kokosmelk
* 500 gram kip, bijvoorbeeld van kippendij of filet, in blokjes
* 1,5 eetlepel nam pla (Thaise vissaus)
* 2 theelepels palmsuiker of rietsuiker
* Handje basilicum, liefst Thaise

Voor erbij:
* Witte rijst
* 1 rode Spaanse peper, schoongemaakt en in kleine blokjes
* 3 lente-ui in ringetjes

Verhit de olie in de wok op hoog vuur en vak hierin de currypaste enkele seconden. Schenk de kokosmelk erbij en breng alles aan de kook. Nu het vuur laag en je ziet dat de rode olie boven komt drijven. Voeg de kip toe en laat deze onder af en toe roeren gaar worden in ca 10-15 minuutjes. Voeg de vissaus en suiker erbij en let erop dat de smaak goed is. Verhit de curry weer en doe de basilicum erbij.
Opdienen met witte rijst en garneren met de peperblokjes en lente-uiringetjes.

Dit recept is 1986 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.