Appeltaart

De klassieke appeltaart met ruitjes van deeg bovenop, altijd goed om voor je weekend te maken, je gasten zijn extra welkom!
Dit recept vraagt om een springvorm van 24 cm.

* 300 gram bloemAppeltaart
* 1 theelepel backin (bakpoeder)
* 185 gram koude boter
* Citroenrasp van een halve citroen
* 150 gram witte basterdsuiker
* 1 ei

Voor de vulling:
*
Ca 700 gram appelstukjes, bijvoorbeeld van die heerlijke Jonagold die al wat rijper in je koelkast liggen
* 3 eetlepels kristalsuiker
* 1 theelepel kaneelpoeder
* 100 gram rozijnen, liefst gemengd

Zeef de bloem in een hoge mengkom en doe er het zout, bakpoeder, basterdsuiker en citroenschil bij. Snij de boter met een mes in kleine blokjes en kneed die door dit mengsel tot er een mooie deegbal ontstaat. Verdeel het deeg in 2 porties en rol ze in folie. Leg deze een poosje in de koelkast om op te stijven.
Rozijnen wassen en droogdeppen. Appels schillen, in 4 partjes snijden en van elk partje mooie halve maantjes snijden. Meng de suiker en kaneel door de appelschijfjes en ook de rozijnen. Beboter de bodem en zijwanden van de springvorm en warm je oven voor op 175 graden. Maak van de helft van je deeg een mooie bodem in de springvorm, van de helft van het andere deel maak je een lange slang en zet die tegen de opstaande wand van je springvorm. Druk de rond op met 2 vingers tot de rand ca 2- 3 cm hoog is. Leg nu de appelpartjes met de rozijnen dakpansgewijs rond op je bodemdeeg. Rol het restantdeeg uit en snij er repen van die je stevig in ruitpatroon op de appels legt. Klop je ei en bestrijk er de deegreepjes mee. De taart in ca 60 minuten gaarbakken in je oven.

Eventueel bij het presenteren garneren met een mooie toef slagroom. Smakelijk!

Dit recept is 3557 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.