Appelbeignets

Oudjaar. De oliebollen worden gebakken, zoals elk jaar natuurlijk. Maar dit keer gaan we er eens iets anders bijzetten: appelbeignets. Heerlijk, fris en ook zo klaar! Dit recept is voor ongeveer 10-12 stuks.

* 200 gram zelfrijzend bakmeelAppelbeignets
* 1 zakje vanillesuiker
* 300 ml melk
* Klein scheutje water
* Arachideolie of zonnebloemolie om te frituren, eigenlijk de olie waarin je ook
de oliebollen bakt.
* 100 gram rietsuiker
* 1 theelepel gemalen kaneel
* 2 goudreinetten

Zeef het bakmeel met een snufje zout boven een kom en voeg daarna de vanillesuiker toe. Doe er een scheutje water bij en schenk beetje bij beetje de melk erbij terwijl je het beslag roert tot je een mooi glad beslag hebt. Dat kan het gemakkelijkst met een mixer.
Verhit de olie in een pan tot 180 graden. Meng in een schaal de suiker met de kaneel. Schil de appels, haal er met een appelboor de kern uit en snij ze in mooie gelijk dikke ringen van ongeveer 1,5 cm dik.
Als de olie op temperatuur is haal je een appelring door het bloembeslag en laat hem langzaam in de olie glijden. Draai de beignet na ca 2-3 minuutjes om en laat ook de andere kant moor bruinen. Doe niet teveel appelringen tegelijk in de pan. Laat ze even uitlekken op een vel keukenpapier en wentel ze dan door de kaneelsuiker. Of doe er poedersuiker op als je niet van kaneel houdt.
Je wilt ze het liefst meteen opeten en dat is ook het verstandigst want dan zijn ze op z’n lekkerst!!!!

Dit recept is 3267 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.