Asperge duo

Een zeer eenvoudig voorjaarsgerechtje, maar oh zo lekker, asperges met ham en een gepocheerd eitje !!!!

* 8 prachtige AA aspergesAspergeduo
* 4 verse eieren
* 8 plakjes ronde ham
* Wat versgesnipperde peterselie
* Wat mooie olijfolie extra vergine

Schil de asperges en kook ze 10 minuten in kokend water waarin je wat zout doet en een snufje suiker. Draai het vuur uit. Laat de asperges nu nog 10 minuten in het vocht staan.
Vul nu 4 kopjes met een stuk plastic keukenfolie of een opengevouwen plastic (boterham)zakje. Druppel in elk kopje enkele druppels olijfolie, dat zorgt ervoor dat het ei straks gemakkelijk uit het plastic valt. Breek elk ei eerst in een schaaltje en giet het in een glas, de dooier moet heel bliven. Sluit het folie of zakje zodat je een mooi zakje met ei overhoudt, een soort ei bonbon. In een pan ca 6 cm water aan de kook brengen. Nu het vuur heel laag zetten. Zet de “bonbons” nu voorzichtig in de pan met kokend water en kook ze maximaal 3 minuten. Haal ze eruit.

Leg op elk bord 2 dubbelgevouwen plakjes ham. Leg hierover 2 asperges en daarop het gepocheerde ei. Versier het geheel met wat fijngehakte peterselie.
Maak met een mes vlak voordat je het bord opdient een sneetje in de eidooier, zodat het eigeel mooi over het gerecht vloeit.

Smakelijk eten.

Dit recept is 3407 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.