Biet en kipsalade

Ooooh, wat een zalige lunchsalade is dit! Fris en luchtig, je proeft hem nog lang in je mond! Dit recept is voldoende voor 2 personen.

* Halve gerookte kipfilet Biet-en-kipsalade
* 4 gekookte rode bieten
* Halve zoetzure appel, mét schil
* ¾ rode ui
* 1 selderiesteel
* 20 gram walnoot
* Op elk bord een mooie handvol versgewassen rucola

Voor de dressing:
*
Flinke scheut extra vergine olijfolie
* 1 eetlepel mooie zoete aceto balsamico
* 1 eetlepel witte wijnazijn
* 1 eetlepel suiker
* Peper en zout

Maak eerst de dressing en laat de smaken op elkaar intrekken. Als je een oven hebt is het goed om de walnoten even (5 minuten) in een oven van 220 graden te zetten. Laat ze dan even afkoelen en snij ze in kleine delen. Indien nodig de bieten dun schillen. Snij ze in plakjes en doe ze in een mengschaal. Snij de kip en de appel in dunne plakjes en de ui in hele dunne schijfjes. Maak de selderiesteel schoon en snij ook deze in dunne schijfjes. Doe dit alles bij de bieten, giet er de dressing over en meng alles goed. Je zult zien dat alles een rode kleur krijgt maar dat is niet erg.

Leg op elk bord een handvol rucola. Schep daarop de bietensalade. Leg aan een zijkant de kipplakjes en verdeel over de salade de walnootstukjes. Tenslotte nog wat mooie olijfolie over de kip en opdienen met brood en als het kan een mooi glas witte wijn.
Zalig, smakelijk!!!!!

Dit recept is 3102 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.