Aspergesoep van tante Riek

De meest zachte, zalige aspergesoep die je je maar kunt wensen!!!!
Een echte familieTOPPER!!

* 1 kilo niet te dunne asperges
* 75 gram boterAspergesoep-van-tante-Riek
* 2 eetl. bloem
* 1 kruidenbouillonblok
* Flinke theelepel suiker
* 1 eierdooier
* Kopje room of koffiemelk
* Peper en zout van de molen
* Naar keuze wat nootmuskaat
* 1,5 liter kokend water.

Schil de asperges goed en zorgvuldig. Snij het laatste stukje eraf. Doe wat zout (niet te veel!) en de suiker in pan met kokend water en leg hierin de stukjes asperge. Na 2 minuten de hele asperges erbij doen. Als het water weer kookt laat de asperges dan nog 8-10 minuutjes koken. Zet nu de pan van het vuur en laat de asperges nog 10 minuutjes nagaren. Haal de asperges uit de pan en laat ze wat afkoelen op een schaal.

Zet een nieuwe kookpan op; smelt hierin de boter en bak er de bloem doorheen. Laat niet aanbranden! Voeg nu lepel voor lepel het groentennat aan de roux toe, totdat er een mooie fluwelen soep ontstaat. Maak hem niet te dun! Laat dit zacht 5 minuten doorgaren. Doe er de bouillonblok in en de in stukken gesneden asperges. Meng de eierdooier met wat room en roer dit voorzichtig door de soep. Voeg wat peper toe. Proef of de soep op smaak is. Voeg ander nog wat zout of een beetje maggi toe. In een mooie echte soepkom opdienen met naar smaak een weinig nootmuskaat erop!

Smakelijk eten!!!!

Dit recept is 3108 keer bekeken

Één reactie op “Aspergesoep van tante Riek

  1. Had hem laatst bij Karin gegeten en hij was zo lekker, nu dan voor mezelf even genieten.
    Heb je gebeld vandaag maar je was niet thuis.
    Wil een afspraak maken met jullie om een keer hier te komen eten zoals ik had beloofd.

    Liefs, Henny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.